Overslaan naar content

KOPLOPERS sinds 1978

Coppens Groep - 1978

De historie van de Coppens Groep begint in 1978 toen Jan Coppens zich op 1 november inschreef in het handelsregister. Hij verbouwde een voormalige stal tot werkplaats, die de basis vormde voor de huidige huisvesting. In die tijd bestonden de werkzaamheden uit het inrichten van varkens- en rundveestallen. Doordat het werk goed aantrok, werd er al snel een extra opslagloods geplaatst. In korte tijd verwierf het bedrijf een goede naam in de regio en groeide het uit tot een van de grotere spelers binnen Nederland.

Groter en groter In 1984 verwierf Coppens het dealerschap van DeLaval (destijds Alfa Laval) en moest een nieuwe hal meer ruimte bieden. Tijdens de opening in september 1984 waren er zeven mensen in dienst. Dit waren er al 23 toen in oktober 1989 de derde hal feestelijk geopend werd. Toch was er nog niet voldoende ruimte. In het najaar van 1993 werd er weer begonnen met bouwen, dit keer een magazijn en een expeditieruimte. De originele werkplaats in de oude stal werd vervolgens gerenoveerd in 1995. Op deze manier kon deze weer in gebruik genomen worden als werkplaats, maar ook ruimte bieden aan een grotere kantine, showroom en wasgelegenheid. In de navolgende jaren zou ons bedrijf regelmatig een stukje verder worden uitgebreid.

Uitbreiding activiteiten In de loop der jaren zijn wij ons, mede door een inkrimpende agrarische sector, meer gaan richten op toelevering voor industrie en bouw. Een stap die een verdere specialisatie van het machinepark en het personeel vereiste. Wij zijn uitgegroeid tot een multifunctioneel en flexibel bedrijf met een goede reputatie, dankzij de vakkennis en inspanning van ons team van professionals. Door eigen productie en de combinatie van geautomatiseerde massaproductie en klantspecifiek maatwerk, leveren wij een perfecte kwaliteit tegen een concurrerende prijs.

Tweede generatie In 2011 neemt Bas Coppens het familiebedrijf over. Als jongste zoon zet hij het bedrijf, wat door zijn vader en moeder is opgebouwd, verder door. In de jaren daarna worden flinke investeringen gedaan in het machinepark en breidt Coppens Groep zich uit tot dé specialist in buisbewerking in Nederland en steeds verder daarbuiten. Het kennisniveau wordt fors verhoogd en de automatisering neemt toe. Daarnaast wordt in 2018 de stap gemaakt naar het ERP systeem ISAH waarbij alle processen worden vastgelegd en waar mogelijk geautomatiseerd.

"Coppens Groep kiest voor Coppens Metaal-techniek" Met de verkoop van de verschillende Agri-activiteiten binnen Coppens Stal-techniek en Coppens Agri-techniek in juni 2023, geeft Coppens Groep een duidelijk signaal af richting de markt: de focus én de groeistrategie verschuift volledig naar Coppens Metaal-techniek. Het in het Noord-Brabantse Westerhoven (Brainport regio) gevestigde bedrijf opereert vanuit een indrukwekkende state-of-the-art productiefaciliteit en is sinds de oprichting van Coppens Groep in 1978 gespecialiseerd in buisbewerking. Coppens Metaal-techniek is werkzaam voor een grote diversiteit aan A-klanten in verschillende branches en marktsegmenten. Na de verkoop van de verschillende bedrijfsonderdelen zijn er 45 werknemers werkzaam binnen Coppens Metaal-techniek.

De nabije toekomst Bij alles wat wij doen nemen wij automatiseren en digitaliseren (Smart Industry) als uitgangspunt. Wij denken altijd vanuit nieuwe technologieën, efficiëntie en optimalisatie. Het resultaat? Vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige oplossingen binnen het complete productaanbod en de dienstverlening van Coppens Metaal-techniek. Ook staat binnen Coppens Metaal-techniek alles in het teken van continu verbeteren. Dit is iets dat wij samen doen. Uiteindelijk maken wij zo niet alleen onze klanten ‘beter’, maar ook onszelf. Onder andere op deze manier zorgen wij ervoor dat wij ‘Koploper’ blijven. Een stevige basis onder ons ultieme doel: het streven naar een toekomstbestendig Coppens Metaal-techniek.