Overslaan naar content

Ons machinepark

This is where the magic happens....Bij Coppens Metaal-Techniek werken wij met een modern machinepark, dat de nieuwste technologie bevat op het gebied van buisbewerking. Wij werken met technieken die op de hedendaagse opleidingen niet gegeven worden. Je kunt bij ons dus echt iets unieks leren op het gebied van metaalbewerking met focus op buisbewerking.

Ten opzichte van onze "concullega's" in de metaalbewerking, voeren wij een totaalpakket aan buisbewerkingen uit en zijn we daarmee dan ook koploper op het gebied van buisbewerking. Om die reden krijgen wij ook regelmatig basisscholen en middelbaar onderwijs studenten op bezoek én begeleiden wij BBL'ers en stagiaires. Wij beschikken onder meer over doornbuigmachines (met veel variatie in buigcapaciteit), pijpeindbewerkingmachines, profielwalsen, buis- en plaatlasers, kantbanken, lasrobots, een automaatzaag en 3D meetcel. Kortom: wij kunnen werkelijk alles maken voor onze klanten.

Als het om buisbewerking gaat, dan bepaalt Coppens Metaal-techniek de lat van vandaag en standaard voor morgen. Klinkt arrogant, maar wij durven het echt zo te stellen!

Nieuwsgierig geworden? Zie hieronder een greep uit ons machinepark.

Buis lasersnijden

Buizen en profielen kunnen wij afkorten en voorzien van gaten met buislaser technologie. Hiervoor beschikken wij over meerdere buislasersnijmachines. De machines zijn voorzien van alle denkbare opties, zoals: 3D snijkop, automatisch controle systeem en lasnaaddetectie. Onze machines zijn voorzien van een aan- en afvoer bunker en daarmee geschikt om volautomatisch buizen en profielen te bewerken. Door middel van laser kan elke willekeurige contour met zeer hoge snelheid gesneden worden. Door de volledige automatische omstelling is deze machine ook geschikt voor kleine series.

Buis buigen

Het buigen van buis is met onze doornbuigmachines nauwkeurig en productief uit te voeren. De machines zijn volledig elektrisch aangestuurd en beschikken tot wel 15 verschillende assen. Hierdoor is de combinatie van vrijbuigen (walsen) en buigen op meerdere niveaus mogelijk en kunnen complexe producten in één cyclus vervaardigd worden. Met onze machines kunnen wij vele verschillende materialen en afmetingen vervaardigen. Grote aantallen kunnen volledig automatisch worden verwerkt.

3D Lasersnijden

Veel gebogen onderdelen worden na het buigen nog nabewerkt, denk daarbij aan arbeidsintensieve bewerkingen zoals, zagen en boren. Dit is vanaf nu verleden tijd! Door de inzet van onze 3D Lasercel, voorzien van handeling robots, kunnen wij de nabewerking geautomatiseerd uitvoeren. De robot zorgt voor een perfecte positionering en de 3D Laser voor een nauwkeurige bewerking.